fbpx

Savart, arta savorilor gourmet

Ne aflăm într-o frumoasa vilă din București, în inima orașului. La fel cum în stilul arhitectural al casei se amestecă influențe diverse, și în bucătărie mixăm savori internaționale: din Franța și Mexic, din Thailanda și Spania… din locurile care ne inspiră.

Alegem gusturi care ne fascinează din toate colțurile lumii și le topim în rețetele inedite Savart, în spiritul locului, al bucătăriei contemporane și al trend-urilor, condimentându-le fără zgârcenie cu tradiţiile gourmet.

La fel ca alchimiștii, amestecăm ingrediente cât mai diverse ca să obținem nu aurul, nici nemurirea, ci feluri de mâncare speciale, cu savori memorabile.

preparat vegetarian Gradina Savart Bucuresti

Meet the Chef

Chef Savart Manuela Paraschivescu

Înainte să devină chef, Manuela și-a căutat îndelung vocația. A fost jurist, om de comunicare, călător și degustător.

Într-o zi, a găsit pe internet o școală de gastronomie pentru bucătari profesioniști și a început să caute soluții pentru a studia la Paris. A aflat pe parcurs că Grégoire-Ferrandi, fondată în 1920, este una dintre cele mai prestigioase academii culinare din Europa.

Chef Restaurant Savart Manuela Paraschivescu

După absolvire a făcut stagii de pregătire și a lucrat ca bucătar în două restaurante cu stele Michelin: Le Grand Vefour, sub îndrumarea lui Guy Martin, și Thoumieux, cu Jean-François Piège, ambii chefi cu două stele Michelin.

Şi-a dorit ca, odată întoarsă acasă, să obţină sinteza dintre pasiunea veche şi experienţa nouă, creând bucurii papilare pentru ceilalţi.

După ce a colaborat cu câteva restaurante pe concept şi dezvoltare de meniuri, s-a lansat ca Private Chef, experiență fascinantă pentru că presupune un fel aparte de explorare a preferințelor celuilalt.

Prin Savart, Chef Manuela își vede visul cu ochii: un restaurant actual şi tentant, cu un meniu elaborat, dar şi jucăuş, în care să se implice de la conceptul general la subtilităţile ultime ale fiecărui fel din farfurie.

Tehnică + exuberanță = viziune

,,Creativitatea este o combinație între disciplină și joacă”, spune Chef Manuela Paraschivescu, care îşi pune în scenă propria viziune şi exuberanță culinară cu ajutorul tehnicilor învățate la una dintre faimoasele școli franceze de gastronomie. Rezultatul este un meniu eclectic, cu o notă foarte personal şi cu influențe din toată lumea, filtrate prin lentila unică Savart.

Combinațiile de arome sunt surprinzătoare, dar prietenoase, parfumurile asiatice sunt combinate cu preparate din gastronomia clasică franceză, iar ingredientele sunt culese pe sprânceană, respectându-se sezonalitatea şi acordându-li-se întâietate producătorilor locali.

Un meniu echilibrat, care să răspundă la fel de prompt vegetarienilor, veganilor, pescatarienilor, dar și amatorilor de carne sau deserturi rafinate. Totul e făcut în bucătăria Savart, de la zero, plecându-se doar de la ingrediente 100% naturale, fără adaosuri chimice şi fără semipreparate.

Top